Haal uw Baanpermisse Theorie examen Handicap 54 golfhandicap elk weekend stap 1 en 2 in Den Bosch en Zeewolde via de golfles cursus

Beginnen met golfen?

Baanpermissie

Na het volgen van een cursus leert men de basistechnieken van het golfspel. Er wordt aandacht besteedt aan de regels en etiquette zodat men op een veilige manier de baan kan spelen. Na het behalen van uw theorie examen vragen wij meteen uw baanpermissie pas aan.

U kunt met uw baanpermissie op veel golfbanen spelen een overzicht van de golfbanen kunt u vinden op waarkanikgolfen.nl

GVB Theorie examen

U moet het gvb theorie examen behalen om uw handicap 54 te halen! Het is ook van belang dat u kennis heeft van de regels en etiquette voor de veiligheid in de baan. Het examen bestaat uit 30 multiple choice vragen waarvan u er 7 fout mag hebben. Elke vraag wordt weer gegeven door een illustratie het examen kunt u oefenen via de website van de ngf dit is gratis! Wij verzorgen examens 7 dagen in de week op onze locaties den bosch en zeewolde aanmelden kan via het contact formulier.

Handicap 54

Na het behalen van uw baanpermissie is de volgende stap uw handicap 54(gvb) halen dit is het bewijs waarmee u op een 9 of 18 holes mag spelen. U kunt deelnemen aan een van onze cursussen wij hebben een speciaal les programma opgezet om een volleerd golfer te worden. Aansluitend kunt u meteen uw Q kaart lopen met een marker van ons en vragen wij meteen uw handicap 54 pas aan na het behalen van 18 punten. Het is ook mogelijk om zelf de Q kaart te lopen en deze op te sturen naar ons.

Hoe loop ik een Q kaart?

Als u een q kaart gaat lopen moet u altijd bij de receptie een Q nummer of een gele sticker halen dit plakt u op de scorekaart. Daarna kunt u kiezen uit 9 of 18 holes op een grote baan of kleine baan uitgaande van handicap 54.

Daarna kunt u kiezen van welke tee u gaat spelen wij raden de oranje tee aan. Als de baan erg lang is dan kan het zijn dat u meer slagen krijgt dan 54. De spelvorm die u speelt is altijd stableford.

Clubhandicap 54 tot 37

De clubhandicap start vanaf 54 en loopt tot 37. Het voordeel van een clubhandicap is dat het niet verhoogd kan worden. De verlaging is 1 punt per stableford punt dit betekend dat als u 20 punten haalt over 9 holes uw handicap 2 punten zakt.

Handicap systeem

Golf is voor iedereen en een recreatie sport. De meeste golfers spelen onderling vriendschappelijke partijen. Door het handicap systeem kunnen spelers van verschillende niveau's met elkaar spelen. Door berekening van de handicap kan een hoge handicapper het een lage handicapper moeilijk maken. Door de handicap slagen af te trekken van de bruto score krijgt men de netto score.